شناسهٔ خبر: 179169 - سرویس هواشناسی
نسخه قابل چاپ

رییس سازمان هواشناسی کشور اعلام کرد؛

جنگل‌های زاگرس تحت تاثیر پیامدهای تغییر اقلیم

تخریب جنگل رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: جنگل های زاگرس یکی از مناطقی است که تحت تاثیر پیامدهای تغییر اقلیم بوده و آسیب‌های زیادی در این زمینه دیده است.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از  سازمان هواشناسی کشور، سحر تاج بخش مسلمان، رئیس سازمان هواشناسی کشور در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری در محل استانداری این استان اظهار کرد: افزایش دمای قابل توجهی در منطقه زاگرس باررخ داده که تاثیر زیادی در شرایط موجود این منطقه داشته است.

وی افزود: جنگل‌های زاگرس یکی از مواردی است ک در توسعه شبکه ایستگاه های هواشناسی  کشور دیده شده و در اولویت های توسعه زیرساخت‌های استان های همجوار زاگرس قرار دارد.

رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: به طور کلی سه اولویت برای توسعه شبکه ایستگاه‌ها در سازمان هواشناسی وجود دارد که شامل استانداردها، نیازهای حوزه پیش بینی و یکی برنامه های بالا دستی است که توسعه ایستگاه‌های هواشناسی در مناطق مرتبط با دریاچه ارومیه و جنگل های زاگرس بر اساس این برنامه ها در اولویت توسعه قرار دارند.

تاج بخش مسلمان ادامه داد: بر اساس نیازهای استان چهارمحال و بختیاری حداقل چهار ایستگاه برف سنجی، یک ایستگاه هواشناسی جاده ای و تجهیزات لازم برای رفع نیازهای ایستگاه هواشناسی فرودگاهی مرکز استان به عنوان مصوبات این سفر تعیین و در دو مرحله در امسال و سال آینده محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه سازمان از نظر تجهیزاتی به استان کمک می‌کند اما در حوزه ساختمان و احداث این امکان را ندارد، گفت: انتظار است در این حوزه به ویژه در بخش بهسازی با تخصیص اعتبار لازم، به زیرساخت های هواشناسی استان کمک شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست بر ضرورت توسعه ایستگاه های هواشناسی در استان تاکید کرد و گفت: جنگل‌های بلوط ریه کشور هستند که هم جلوی فرسایش خاک و هم جلوی گردوخاک را می‌گیرد.

غلامعلی حیدری افزود: سالانه حدود ۱۵۰ میلیارد مترمکعب آب از ارتفاعات زاگرس حاصل می شود که ۱۱ میلیارد مترمکعب آن مربوط استان چهارمحال و بختیاری  است.

وی ادامه داد: استان چهارمحال و بختیاری یکی از استان های پرمخاطره هواشناسی است که با چالش‌های، برف و کولاک و یخبندان مواجه است.

استاندار چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: این شرایط ایجاب می.کند که زیرساخت های هواشناسی به ویژه در حوزه جاده‌ای، برف سنجی، جو بالا و رادار هواشناسی توسعه یابد.

حیدری خاطرنشان کرد: یکی از نیازهای استان ایجاد سامانه هشدار سیل است؛ چراکه استان یک منطقه مرتفع است که سرچشمه برخی سیل هاست که سامانه هشدار سیل می تواند کمک زیادی در مدیریت بحران سیل کند.